Sunday 22 February 2015

Zimska čorbica




  • 1 batak sa karabatakom
  • 100 g smrznutog graška
  • 1 koren šargarepe
  • 1/2 korena celera
  • 2 srednja krompira
  • 100 g smrznute boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 0,5 dl ulja
  • 10 komada smrznutih čeri paradajza
  • malo soli
  • prstohvat komorača
  • U dubljoj šerpi staviti meso, oljuštene i oprane cele krompire, ceo koren šargarepe, celer, šargarepu, boraniju i celu oljuštenu glavicu crnog luka. Posoliti, sipati ulje, naliti sa 1,5 litrom vode, poklopiti šerpu i ostaviti da se kuva dvadesetak minuta. Kada je povrće kuvano, izvaditi meso, krompir, šargarepu, celer i luk. Meso iscepkati na listiće, a povrće grubo ispasirati, vratiti sve u čorbu. Smrznuti čeri paradajz na kratko spustiti u vrelu vodu, skinuti opnu i tako oljušten spustiti u čorbu. Dodati komorač i po želji još začina. Poklopiti i pustiti da vri još neki minut. Servirati sa kiselom pavlakom.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...